5 solutii impotriva paradontozei

5 solutii impotriva paradontozei

5 solutii impotriva paradontozei

Atunci când vine vorba despre igiena dentară, una dintre problemele din ce în ce mai comune în ultimii ani o reprezintă apariţia parodontozei la tot mai mulţi pacienţi. Aceasta afecţiune este una pe care în mod cert nu o putem neglija deoarece ea are multiple implicaţii în ceea ce priveşte dantura fiecăruia dintre noi, conducând chiar la pierderea efectivă a dinţilor în cazurile în care nu se intervine la timp..

Ce este de fapt parodontoza?

Parodontoza este o afecţiune a parodonţiului, a ţesutului care îmbracă dinţii şi poate debuta în prima fază cu un disconfort la nivelul gingiei sau cu o sângerare a acesteia. Mai târziu pot apărea problemele datorate tartrului şi bacteriilor. În timp, micile afecţiuni la nivelul danturii pot degenera, drept pentru care evaluarea stomatologică într-un cabinet medical dentar este imperios necesară. Parodontoza conduce în timp către gingivita şi chiar către pierderea dinţilor, iar acest lucru se poate răsfrânge şi asupra sănătăţii întregului organism.

Ce soluţii avem împotriva parodontozei?

Ei bine, prima soluţie, şi am putea spune chiar şi cea mai eficienta este prevenţia. Putem preveni apariţia parodontozei prin efectuarea zilnică, riguroasă a igienei orale. Acest lucru nu înseamnă doar periajul zilnic, ci şi folosirea apei de gură şi a atei dentare, la recomandarea dentistului. Periajul corect efectuat are rolul de a curăţa dinţii şi de a lăsa suprafaţa acestora netedă, lipsită de bacterii care ar putea conduce în timp către probleme vizibile şi dureroase.

Soluţia numărul doi?

Mergi la dentist! Semnele apariţiei parodontozei sunt deseori ignorate, însă e bine de ştiut faptul că aceasta afecţiune poate fi tratată. O vizită la noi spre exemplu, la cabinet dentar Dentosmile, te poate ajuta atât să descoperi afecţiunea în stare incipientă, cât şi să o tratezi în consecinţă, înainte ca aceasta să afecteze structura danturii. Specialiştii noştri îţi vor oferi cele mai bune soluţii de tratament, astfel încât sănătatea danturii tale să fie menţinută, scutind eventualele probleme dentare ce pot apărea de-a lungul timpului.

O altă soluţie este aceea a efectuării unui detartraj profesional. Deşi în mod uzual sunt vehiculate metode de albire a dinţilor şi îndepărtare a tartrului direct din confortul casei noastre, această operaţiune se recomandă a fi realizată în cabinetul dentar. Medicul este cel care ştie exact unde să intervină, astfel încât structura dentară exterioară (smaltul) să nu fie afectată, iar rezultatele să fie cele aşteptate.

Dacă parodontoza deja a început să aibă efecte vizibile, atunci este necesar ca un medic să intervină cu ajutorul tratamentelor specifice, chirurgicale, mai puţin invazive, astfel încât acest lucru să ducă la obţinerea unor rezultate favorabile, fără recidivă a parodontozei.

Că ultima soluţie, însă la fel de importantă ca şi celelalte, putem recurge la tratamentul chirurgical, efectuat de către medicii specializaţi. Fireşte, după etapele de tratament este necesară igiena orală corectă şi îngrijirea danturii în mod riguros, astfel încât problemele să dispară, iar recurenta acestora să fie nulă.