Apă de gură – Un remediu excelent pentru respirația urât mirositoare!

Apă de gură – Un remediu excelent pentru respirația urât mirositoare!

Apă de gură

Respirația urât mirositoare este o condiție destul de jenantă. În majoritatea cazurilor, persoanele care suferă de această afecțiune au tendința de a evita apropierea fizică de alte persoane, fiind astfel o problemă socială destul de serioasă. Cei mai mulți oameni asociază respirația urât mirositoare cu igiena orală deficitară. În timp ce acest lucru este adevărat într-o oarecare măsură, există și alți factori care pot cauza această neplăcere. Unele alimente, cum ar fi usturoiul și ceapa, sunt cunoscute pentru faptul că provoacă respirație urât mirositoare, chiar și după ce au fost absorbite în fluxul de sânge. Indigestia poate provoca gaze prin cale orală, rezultând astfel un miros neplăcut. Alte cauze includ infecțiile orale și fumatul.

O gură uscată are mai multe șanse să dezvolte respirație urât mirositoare. Saliva este un agent important în curățarea gurii, iar absența acesteia duce la acumularea de particule alimentare pe suprafețele dentare. Gura foarte uscată sau xerostomia este o condiție care minimalizează secreția de salivă. Aceasta poate apărea în mod natural sau poate fi un efect secundar al anumitor medicamente. Există, însă și anumite boli care pot cauza respirație urât mirositoare, care nu provin din gură. De pildă, cancerul și unele afecțiuni metabolice produc substanțe chimice care au un miros distinctiv, ce este expirat prin gură și prin nas. Insuficientă renală și diabetul zaharat pot, de asemenea, să producă un miros neplăcut. Totodată, există anumite medicamente care cauzează gaze în momentul în care se descompun în organism.

Una dintre cele mai eficiente remedii pentru respirația urât mirositoare este apă de gură. Studii recente au relevat faptul că diferite ape de gură sunt eficiente, mascând sau chiar eliminând în totalitate această problemă. Apele de gură care conțin substanțe chimice antibacteriene și cele cu miros de neutralizare au fost evaluate că fiind excelente în menținerea unei respirații proaspete și plăcute. Agenții antibacterieni utilizați aici includ cetilpiridiniu și clorhexidina.

Producătorii de ape de gură recunosc faptul că principala cauză a respirației urât mirositoare sunt bacteriile din gură. Particulele alimentare descompuse se prind adesea în zonele greu accesibile, cum ar fi în spațiile interdentare sau în micii foliculi ai limbii. Deoarece gură este caldă și umedă, această atrage cu ușurință bacterii. Alimentele descompuse împreună cu bacteriile produc un miros neplăcut atunci când vorbim sau expirăm. De aceea, uciderea bacteriilor prin clătirea gurii cu apă de gură este cea mai bună cale de a trata această problemă jenantă.

Alte substanțe chimice, cum ar fi zincul și dioxidul de clor, pot neutraliza mirosurile neplăcute. Există, însă, o diferența majoră între a neutraliza mirosurile cu mentă pentru câteva minute și clătirea gurii cu apă de gură pentru un efect care să dureze toată ziua. Apele de gură avansate conțin clorură de sodiu. Acest produs chimic este folosit în purificarea apei potabile, oferind o respirație proaspătă de până la șase ore. Folosind o apă de gură care conține această substanță chimică, vei putea scapă de problema neplăcută a respirației urât mirositoare!

Clorura de sodiu schimbă compoziția chimică a gazelor odorante pentru a le face inodore. Timpul eficacității fiecărei ape de gură variază în funcție de substanțele chimice și de concentrația acestora. Atenție, însă! Apă de gură nu ar trebui să fie un substitut pentru periaj și folosirea aței dentare! O igienă dentară corectă și completă ar trebui să conțină toți acești trei pași esențiali.