Cum îți alegi medicul stomatolog?

Cum îți alegi medicul stomatolog?

Cum îți alegi medicul stomatolog?

E o întrebare pe care mulți dintre noi și-o pun.Ce căutăm în momentul în care nu avem un stomatolog căruia suntem fideli?

Fidelitatea pentru un dentist bun vine în timp.Cunosc persoane care de 30 de ani se duc la același doctor stomatolog. S-au dus ei, și-au dus copii, rudele, și în final copii copiilor.

Mi-am pus întrebarea: De ce acele persoane se întorc mereu către aceiași persoană? Ce calități ale medicului îi fac să-l considere un dentist bun căruia să-și încredințeze sănătatea danturii timp de 3 generații?

Am făcut un studiu personal fără a avea un scop în sine. Doar eram curios și atât. În urmă cercetării mele a reieșit că pacienții care se fidelizează astfel unui dentist sunt determinați prioritar de atitudinea dentistului față de ei. Și anume amabilitatea, comunicarea cu pacientul, explicațiile mai puțin științifice care i se dau cu privire la tratamente sau protetică, condescendența medicului față de pacient sunt atributele clădirii unei relații de durata între un dentist bun și un pacient. Bineînțeles că nu se exclude competență și profesionalismul medicului, pentru că altfel cele două calități nu ar putea fi complementare. Am întâlnit dentișți buni profesional, aș putea spune chiar străluciți dar despre care pacienții nu vorbeau că de un membru apropiat familiei lor. Și toți invocau că e “grețos”, arogant sau ciudat.

Asta e realitatea. Facultatea te învață cum să devii un dentist bun profesional dar nu și un dentist bun social. Este ceea ce orice medic trebuie să și-l dezvolte la nivel personal.

În concluzie stimați medici dentișți! Comunicați cu pacienții că și cum a-ti comunica cu un mebrii familiei dumneavoastră!