Factorii care cauzează ingălbenirea dinților

Factorii care cauzează ingălbenirea dinților

Factorii care cauzează ingălbenirea dinților

De-a lungul timpului, dinții noștri se pot îngălbeni, se pot decolora sau își pot pierde strălucirea. De asemenea, pot apărea petele pe suprafețele dentare, care pot dura ani de zile în cazul în care nu sunt eliminate la cabinetul stomatologic. Cu toate acestea, cea mai des întâlnită problema estetică a danturii este ingălbenirea dinților.

Dinții pot fi ingălbeniți din mai multe motive, care pot sau nu pot fi prevenite. Cunoscând cauzele ingălbenirii dinților, poți evita lucrurile care duc la această problemă inestetică și poți află cum se pot inversa efectele acestor cauze.

Iată care sunt principalii factori care cauzează ingalbenirea dinților:

Consumul de anumite alimente

Unele alimente, cum ar fi merele, cartofii, cafeaua, ceaiul, vinul roșu și sucul, pot păta și îngălbeni dinții. Dacă obișnuieșți să mănânci sau sau bei orice tip de alimente care îngălbenesc dinții, ai grijă să îți periezi dantura după fiecare consum al acestor produse.

Fumatul

Produsele din tutun nu numai că sunt rele pentru sănătatea generală a omului, dar ele sunt, de asemenea, rele pentru dinți. Fumatul sau mestecatul de tutun pot provoca, în multe cazuri, ingalbenirea profundă a dinților.

Luarea anumitor medicamente

Unele medicamente indică faptul că pot îngălbeni sau decolora dinții, ca efect secundar. Anumite ingrediente din respectivele medicamente pot cauza această decolorare sau ingalbenire a dinților. Copiii care iau unele antibiotice în timp ce smalțul lor este în curs de dezvoltare pot avea dinți galbeni pe măsură ce înaintează în vârstă.

Îmbătrânirea

Pe măsură ce îmbătrânim, dintîi noștri devin uzați, iar dentina din interiorul dinților noștri începe să devină tot mai vizibilă. Culoarea naturală a dentinei este o culoarea mai gălbuie decât cea a smalțului.

Utilizarea fluorului în cantități mari

Fluorura ajută la întărirea dinților noștri, dar poate provoca ingalbenirea acestora dacă este folosită în exces.

Anumite materiale stomatologice

Plombele din amalgam care sunt folosite pentru restabilirea dinților pot provoca dinții să pară mați sau gri. Progresele stomatologice recente oferă, însă, pacienților opțiunea de a folosi obturații de culoarea dintelui, care nu înrăutățesc deloc estetică dentară.

Igienă dentară precară

Periajul și folosirea aței dentare cu regularitate pot îndepărta petele și bacteriile de pe suprafețele dentare, mențînând dinții frumoși și sănătoși. Nefolosind periuța de dinți și ața dentară de două ori pe zi, putem risca să ne decoloram sau să ne ingalbenim dinții în timp.

Anularea efectelor ingălbenirii dinților:

Pentru a-ți păstra zâmbetul sănătos și frumos, va trebui să ai grijă de igienă ta orală în mod corespunzător, folosind periuță de dinți, pastă de dinți, ață dentară și apă de gură de două ori pe zi. Această rutină va elimina anumite cauze ale ingalbenirii dinților, cum ar fi consumul de alimente puternic colorate. Vizita la cabinetul stomatologic pentru curățarea profesională de două ori pe an este obligatorie pentru eliminarea și prevenirea cauzelor ce dăunează esteticii dentare.

Poți avea, de asemenea, parte de un tratament de albire a dinților pentru a elimina petele dificile care nu pot fi îndepărtate nici în timpul unui periaj profesional.