Top raspunsuri amuzante la intrebarea: “de ce ne spalam pe dinti”?

Top raspunsuri amuzante la intrebarea: “de ce ne spalam pe dinti”?

Top raspunsuri amuzante la intrebarea: “de ce ne spalam pe dinti”?

Te-ai întrebat vreodată ce rost are igiena orală? Dacă da, în mod cert ai găsit şi un răspuns pentru această întrebare, nu-i aşa? Ne-am gândit şi noi să atingem subiectul acesta, însă interlocutorii noştri au fost copiii, practic categoria cea mai pretenţioasă, dar şi cea mai importantă de pacienţi cărora le deschidem zilnic uşa atunci când aceştia vin la noi la cabinet dentar Dentosmile. Dantura lor, încă în formare, va deveni la un moment dat o dantură puternică a unor adulţi sănătoşi, drept pentru care iată ce au răspuns aceştia la întrebarea:” de ce trebuie să ne spălăm pe dinţi?”

“Spălatul pe dinţi este important deoarece vreau să am dinţii atât de albi încât să lumineze în întuneric”. Poate că nu vor lumina efectiv, nefiind fosforescenţi, însă în mod cert ţelul acestui copil este unul în faţa căruia nu putem spune decât “chapeau”!

“Mă spăl pe dinţi dimineaţa şi seara deoarece când o să fiu mare voi fi un erou de film. Şi voi avea dinţi strălucitori şi un zâmbet frumos, de care să se îndrăgostească toate fetele.” Interesant punct de vedere. În mod cert un zâmbet luminos şi strălucitor pare că e cheia relaţiilor de socializare din zilele noastre.

“Mă spăl pe dinţi deoarece periuţa mea este minunată. Este colorată frumos şi mă ajută să îmi păstrez dinţişorii curaţi şi sănătoşi. Şi mă distrez de minune când mă spăl. Fac spumă şi stropesc cu apă toată baia. Să mă spăl pe dinţi este momentul meu din zi preferat.” Asta da distracţie, poate că ar trebui şi noi adulţii să ne revizuim modurile în care ne distrăm.

“E important să avem dinţii spălaţi pentru că altfel Zâna Măseluţă nu îi primeşte. Mi-a spus mami să nu ating lucruri murdare. Dacă şi mămica Zânei Măseluţă i-a spus la fel? Atunci ea nu îmi va lua dinţişorul. Cum ar fi să îi las Zânei un dinte murdar?” Interesantă optică, se pare că Zâna Măseluţă beneficiază mai nou de un binemeritat respect la locul de muncă, nu-i aşa?

“Mă spăl pe dinţi pentru că doctoriţa Plusica (desene animate) ne spune că este important să ne spălăm pentru că pe dinţi se adună microbi şi bacterii.” Nu ştim cine este aceasta doctoriţă Plusica, însă pare a fi un doctor excepţional! Bună treabă, Plusica!

“Mă spăl pe dinţi pentru că mami mi-a spus că am dinţi de lapte, care vor cădea şi că dacă îi îngrijesc voi primi dinţi noi, mai puternici, că ai unui tigru.”

Se pare că motivele sunt diverse, însă rezultatul este acelaşi. Copiii trebuie învăţaţi să se spele pe dinţi, iar aceasta formare începe încă din bebelusie, când degetarul le poate fi cel mai bun prieten. Un dinţişor spălat în copilărie sta la baza unei danturi puternice la maturitate, iar acest lucru poate fi obţinut numai printr-o igienă dentară riguroasă şi completă.