Tratare gingivita: este mai uşor să prevenim decât să o tratăm

Tratare gingivita: este mai uşor să prevenim decât să o tratăm

Gingivita, care provoacă afecțiuni gingivale, este o problemă foarte mare pentru mulți oameni și este legată de igiena orală deficitară. Există mii de oameni în România care caută tratament pentru gingivită și care doresc să evite această problemă, chiar și de la o vârstă fragedă. Cel mai bun truc pentru a evita această problema a gingiilor este de a găsi modalități de prevenire a acumulării de placă bacteriană.

Adevărul despre gingivită

Gingivita este o infecție care cauzează inflamarea gingiilor din jurul dinților și este cea mai frecventă boală gingivală. Aceasta este cauzată de bacteriile care se acumulează în placă dentară. Infecția se dezvoltă în primul rând la nivelul gingiilor și se poate dezvolta în țesutul moale și în oasele din gură; în cele din urmă, infecția se poate răspândi în alte părți ale corpului, dacă nu este tratată. Cu toate acestea, o igienă orală bună ajută la menținerea sub control a bacteriilor, prin prevenirea construirii de placă sau de tartru.

Periază-ți dintîi în mod regulat!

Unul dintre cele mai bune lucruri pe care oricine le poate face pentru a preveni gingivita este să se spele pe dinți în mod regulat. Acest lucru ajută la evitarea acumulării de placă bacteriană. Stomatologii recomandă perierea dinților de două ori pe zi, după trezire și înainte de a merge la culcare. Cu toate acestea, periajul dinților nu garantează eliminarea întregii plăci, această putând să se acumuleze în continuare. Placă se construiește între dinți și este imposibil să o eliminăm pe toată cu o periuță de dinți. Acesta este motivul pentru care folosirea de ață dentară este extrem de importantă. Ață dentară trebuie să fie folosită cel puțîn o dată pe zi, dar dacă gingivită este deja existența, ață dentară ar fi bine să fie folosită după fiecare masă, pentru a ajuta la tratarea acestei probleme gingivale.

Mergi la dentist regulat!

Nu contează cât de mult te speli pe dinți, placă se va acumua în continuare. Odată ce această se întărește, placă se transformă în tartru și acest lucru este mult mai greu de eliminat prin periere și chiar prin folosirea aței dentare. Odată ce tartrul s-a format, este imperios necesar să mergem la medicul dentist. Medicul va folosi ustensile speciale pentru a elimina placă și tartrul din gură, efectuând, totodată, un periaj profesional care va preveni acumularea de bacterii. Mergând la dentist de două ori pe an, o dată la șase luni, este mult mai ușor să ținem sub control acumularea de placă sau de tartru, iar gingivita nu se va mai forma.

Medicul dentist îți va explica, de asemenea, cauzele și daunele gingivitei în cazul tău personal, oferindu-ți tratamentul cel mai bun. Îți va verifica, de asemenea, întreagă dantură, spunându-ți cât de rău sunt dinții tăi afectați din cauza gingivitei. Acest lucru este extrem de important pentru a evita dezvoltarea în afecțiunilor gingivale ireversibile.

Combaterea infecției

Este important să ne amintim că gingivita este cauzată de bacterii. Dacă problema devine avansată, antibioticele pot fi necesare pentru a lupta împotriva bacteriilor. Aceste antibiotice vor ajută în lupta împotriva infecției și pot fi prescrise doar de medicul dentist. Antibioticele ajută, de asemenea, la reducerea cantității de placă bacteriană.

Prevenirea gingivitei este mult mai ușoară decât tratarea ei. De aceea, este important să avem o igienă orală corespunzătoare și să mergem la medicul dentist de două ori pe an, pentru un detartraj și o curățare profesională!